Ekonomi

Bayrama yakın tatlıcı dükkanlarında yoğunluk 10 kat arttı

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Diyarbakır’da şekercilerin iş yükü 10 kat arttı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Diyarbakır’da şekerlemelerin üretildiği atölyelerde yoğun mesai harcanmaya başlandı. Şehir içi ve şehir dışına tatlı siparişlerini ulaştırmaya çalışan üreticiler bayram nedeniyle 3 vardiya halinde çalışmaya başladı.

Diyarbakır’da 38 yılı aşkın süredir tatlıcılık sektöründe adından söz ettiren ve birçok farklı lezzeti Türkiye’ye getiren Hacıbaba Pastaneleri, 500 çalışanıyla ziyafeti gerçekleştirmeye başladı.

Hacıbaba Pastaneleri Gıda Mühendisi Merve Aslan, sipariş yoğunluğu nedeniyle fabrikada gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Yaklaşan bayram nedeniyle 500’e yakın işçi ile 3 vardiyada çalıştıklarını belirten Aslan, “Ramazan Bayramı nedeniyle yoğunluğumuz oldukça arttı. Bayram yoğunluğunda 10 kat artış oldu. yoğunluk nedeniyle 3 vardiya halinde çalışmaya başladık. Şu anda müşterilerimize ve şubelerimize siparişleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Bahsettiğim 3 vardiyayı yaklaşık 500 personelimiz ile birlikte yürütüyoruz” dedi.

Vatandaşların bayramda tercih ettiği tatlılar arasında yer alan tescilli burma kadayıfı ve tescilli soğuk baklavanın yoğun ilgi gördüğünü belirten Aslan, “Popüler çalışmalarımız arasında Diyarbakır’a özgü Burma kadayıfımız da çok ilgi görüyor. tescilli soğuk baklavamız ve yeni karamelli baklavamız da “Burma kadayıfımızın hamuru ustalarımız tarafından yoğrulduktan sonra kifleri dökülür. Daha sonra kadayıflar doldurularak tepsilere düzgün bir şekilde dizilir. Pişme işlemi bittikten sonra şerbetlenir ve servis edilir.” – DİYARBAKIR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu